En bid af historien bag Tandoori Masala

Grundlægger Mahmood Ul-Hussain blev født i en lille by uden for Rawalpindi i Pakistan, men boede det meste af sin ungdom i Yorkshire, England. 

Her blev han som ung mand udlært som kok på en indisk restaurant, og i takt med at evnerne og selvtilliden steg, begyndte Mahmood Ul-Hussain at længes efter at blive sin egen mand.

Med drømmen om at åbne sin egen indiske restaurant, drog Mahmood i midt 70’erne til Danmark, hvor han få år senere skulle blive kendt i bybilledet som en succesfuld restauratør.

Men drømmen om sin egen indiske restauration lod vente på sig

FRA SVEJSER TIL SUCCESFULD RESTAURATØR

I Danmark blev Mahmoods drømme sat på pause af virkeligheden, og han måtte skifte kreativiteten og krydderierne ud med et job som svejser på en kagefabrik i Albertslunds grå beton for at brødføde familien.

Men selv virkeligheden kan ikke holde en sand entreprenør tilbage, og i svejseflammens skær fik Mahmood sparet nok sammen til at blive sin egen mand.

EN SPØJS FUSION SER DAGENS LYS

Nogle år efter ankomsten til Danmark, gik Mahmood Ul-Hussains drøm i opfyldelse, og han åbnede sit første lille sted i Burmeistergade på Christianshavn hvor han – årtier før det blev populært – åbnede dørene op for en aparte fusion af madkulturer – en grillbar med traditionel fastfood samt et lille udvalg af indiske og pakistanske specialiteter.

Det var ikke ligefrem drømmen, men for første gang siden hans afrejse fra Yorkshire, var der nu en grydeske i hans hånd, og flammen blev brugt til at kreere indiske specialiteter frem for metalsamlinger.

Men alt kommer, til den der vil.

EN INDISK RESTAURANT SER DAGENS LYS

I 1995 fik Mahmood sin største drøm opfyldt, da han åbnede den indiske restaurant “Indian Mahal” i Tårbæk nord for København. Og så kom der fart på. Hussain drev denne restaurant samtidig med, at han udvidede med andre restauranter i København, hvoraf den ene stadig pryder gadebilledet ved siden af de trendy Torvehaller, nemlig Tandoori-Masala på Halmtorvet 5, der slog dørene op den 29. august 1999.

NÅR ÅRS ARBEJDE BLIVER TIL ANERKENDELSE
Efter nogle år, fik restauranten gode anmeldelser på TV2, i blade som Femina og Smag og Behag samt aviser som Politiken, Berlingske Tidende, B.T og Jyllands-Posten.

Ultimativt modtog Mahmood Great Curry Master diplomet fra Burning Ring Worldwide Gourmet Association.

SIDSTE SKUD PÅ STAMMEN

I 2008 overtog Mahmood en af Danmarks ældste indiske restaurant, Kashmir fra 1980’erne på Nørrebrogade som efter gennemgribende renovering blev til Tandoori Masalas seneste restaurant.

MAHMOOD ER EJ MERE, MEN HANS ÅND LEVER VIDERE

I dag driver familien restauranter på Halmtorvet og Nørrebrogade efter Mahmoods død i 2012, mens hans sjæl og ånd stadig leder Tandoori Masala